Over de praktijk

Over de praktijk

Kleinschalige en persoonlijke verloskundige zorg

Bij Gewoon Bijzonder verlenen wij 1-op-1 zorg zorg met extra tijd en aandacht voor jouw wensen en behoeften. Dit noemen we ook wel caseload verloskunde. Deze zorg kunnen wij bieden omdat we ieder maximaal vier cliënten per maand aannemen.

Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat je weet wie je bij elke controle ziet en wie bij je bevalling aanwezig is. Eén vertrouwd gezicht. Voor ons heeft dat als voordeel dat wij jou goed leren kennen en daardoor goed kunnen inspelen op wat jij nodig hebt tijdens je zwangerschap en bevalling.

Over de praktijk

We werken beiden in principe alleen maar nemen voor elkaar waar tijdens vakanties, scholingen en andere onvoorziene gevallen. Indien nodig kunnen wij ook nog terugvallen op Marian Karssens.

Nita houdt spreekuur op het gezondheidsplein Molenberg in het centrum van Delfzijl.

Rianda houdt spreekuur in Veendam.

 

Visie

Het zorg dragen voor verloskundige begeleiding in de zwangerschap, bevalling en kraamperiode afgestemd op de wensen en behoeften van de zwangere vrouw en haar partner. Daarbij staat een zo’n goed mogelijke start van het ouderschap centraal.

Dit beogen wij aan de hand van drie kernwaarden:

Maatwerk

Wij bieden meer dan basis verloskundige zorg. Dit betekent dat we het aantal en de duur van de controles aanpassen op jouw wensen en behoeften. Of dit nou meer of minder is dan regulier. Ook tijdens de bevalling zijn jouw wensen leidend. Of je nu thuis handsoff in alle rust in bad wil bevallen of in het ziekenhuis op de kruk door ons gecoacht wil worden.

Continue begeleiding

Wij bieden continue begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling. Uit onderzoek is gebleken dat continue begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling een aantal positieve voordelen heeft namelijk:

  • Een positieve invloed op de beleving van de bevalling van de vrouw en haar partner
  • De bevalling duurt gemiddeld korter
  • De bevalling eindigt minder vaak in een kunstverlossing of een keizersnede
  • Het leidt tot minder gebruik van medicamenteuze pijnbehandelingen zoals een ruggenprik

Autonomie

Als mens, als vrouw heb je zelf het recht om keuzes te maken die gaan over jouw lichaam. Ook wanneer je zwanger bent. Voor ons is het belangrijk dat je die keuzes maakt op basis van correcte en volledige informatie. Dit kan betekenen dat je ervoor kiest om de adviezen op te volgen die er zijn maar dit kan ook betekenen dat je een andere weg kiest dan het advies. Jouw lichaam, jouw baby en jouw keuzes.