Extra services

Extra services

Anticonceptie

Bij Gewoon Bijzonder kun je ook terecht voor anticonceptie. Welke anticonceptiemethode het best bij jou past hangt af van verschillende dingen. Wij helpen je met het maken van keuze voor de voor jou meest geschikte vorm van anticonceptie.

Nog niet eerder zwanger geweest of als zwangere bij een andere praktijk onder zorg geweest? Ook dan ben je van harte welkom bij Gewoon Bijzonder voor anticonceptiezorg.

De anticonceptiezorg die wij bieden is:

  • Een anticonceptieconsult
  • Het voorschrijven van een recept voor anticonceptie
  • Het plaatsen of verwijderen van een spiraal
  • Het plaatsen of verwijderen van een implanon

Om een keuze te maken zijn verschillende vragen belangrijk:

  • Gebruik je medicatie?
  • Heb je nog een kinderwens zo ja op welke termijn?
  • Geef je borstvoeding?
  • Wat is je ervaring met anticonceptie?

Zwangerschapscursus, workshop omgaan met je baby en workshop borstvoeding.

Wil je extra informatie omtrent zwangerschap, bevalling en kraamtijd om zo goed mogelijk voorbereid en met vertrouwen de laatste weken van de zwangerschap in te gaan? Dat kan! Nita geeft prive cursussen op maat, afgestemd op jullie situatie. Meestal zijn een tot drie avonden van twee uur voldoende.

Naast de bevalcursus is er de workshop omgaan met je baby en een workshop borstvoeding. Beide workshops geven handvatten waardoor je het wiel niet helemaal zelf hoeft uit te vinden.

De kosten bedragen €50,00 per avond en worden (deels) vergoed door veel verzekeraars.

Opgeven of informatie kan bij Nita.

Draagconsult

Je kindje dragen in een draagdoek is praktisch, geeft het kindje geborgenheid en bevorderd de hechting tussen ouder en kind.

Heb je een draagdoek (geweven, rekbaar of de ringsling) en wil je een goede uitleg hoe je het gebruikt? Dan kan ik je een draagconsult aanbieden. Ik kom dan bij je thuis en laat zien hoe je jouw doek gebruikt, jij oefent een paar keer en voor ik weer vertrek heb je het knopen goed in de vingers.

Ik neem mn eigen doeken en pop mee zodat ik het goed voor kan doen.

De scholing tot draagconsulente voor de jonge baby heb ik bij de Trageschule gevolgd. 

Kosten: €40,00 voor ongeveer 1 tot 11/2 uur. 

Voetreflexmassage

Wanneer je gestript wordt om de bevalling op te wekken kun je als ondersteuning van het strippen voetreflexmassage toepassen. 

Naast dat een voetmassage heel ontspannend kan zijn worden er een aantal drukpunten gestimuleerd. Dit kan het lichaam een zetje geven om te gaan bevallen.

Kosten: €25