Corona

Corona

Controle afspraken

Voor alle afspraken geldt: meldt alsjeblieft wanneer je één of meerdere van onderstaande klachten hebt.

  • verkouden 
  • niezen, hoesten, een loopneus of keelpijn
  • koorts
  • contact hebt gehad met iemand die besmet is met het coronavirus

Wanneer je een afspraak op een van de spreekuurlocaties hebt, mogen er geen kinderen meekomen en is het verzoek een mondkapje te dragen.

Is de afspraak bij jou thuis dan is het geen probleem wanneer gezinsleden hierbij aanwezig zijn, mits niemand één of meerdere van de bovengenoemde klachten heeft.

Corona en bevalling

Er mag bij de bevalling, naast je partner, 1 persoon extra aanwezig zijn. Dat geldt voor de thuisbevalling én voor bevallingen in het ziekenhuis. Wanneer de 1,5 meter regel in het geding komt kan het zijn dat de extra persoon toch niet bij de bevalling aanwezig kan zijn.

Wij zullen een mondkapje dragen wanneer we langer dan 15 minuten dichterbij jou zijn dan 1,5 meter.

Gezondheidsklachten bij een thuisbevalling.
Mocht jij of je partner klachten hebben die passen bij het coronavirus dan zullen wij in beschermde kleding bij je bevalling aanwezig zijn.

Besmet met het coronavirus en flink ziek tijdens de bevalling? De bevalling vindt dan plaats op medische indicatie in het ziekenhuis met beschermende maatregelen.

Gezondheidsklachten bij een poliklinische bevalling
Je partner (of andere begeleider) is, mits hij/zij niet te ziek is, welkom in het ziekenhuis. Hij/zij zal dan wel beschermende maatregelen moeten gebruiken die door het ziekenhuis gegeven worden.

Corona en kraamtijd

Wij komen één keer bij jou thuis langs voor een kraambezoek. De andere kraambezoeken zijn telefonisch tenzij er een reden is om langs te komen. Ook dan geldt; bel als je klachten hebt die bovenaan deze pagina vermeld staan.

Tijdens het bezoek blijven wij op een afstand van 1,5 meter en dragen wij een mondkapje.