Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?

Voor de baby

Naast de logische spullen (kleertjes, kruiken, luiers, thermometer) heb ik een paar dingen beschreven om over na te denken.

Een cosleeper kan heel handig zijn om je baby dichtbij je te laten slapen, zodat je zonder je bed uit te hoeven hem/haar kunt voeden of nabijheid te bieden.

Warmte is belangrijk omdat je baby zijn/haar energie kan gebruiken om te groeien in plaats van zich warm te houden. Wollen dekentjes en/of wollen rompertjes kunnen helpen de baby lekker warm te houden naast de bekende kruiken.

bad

Een draagdoek waar de baby vanaf dag 1 in gedragen kan worden. De meeste baby's houden ervan om dichtbij papa of mama te zijn. Een draagdoek is erg handig om je handen dan toch vrij te hebben. Ik ben geschoold in manieren om je baby te dragen, heb je vragen, dan ben je welkom om ze te stellen.

Voor mama

Je zult de eerste dagen ruim bloedverlies hebben waarvoor je het kraamverband uit je kraampakket gebruikt. Wat grotere onderbroeken (die van je partner?) zijn daarvoor handig.

Of je nu borstvoeding geeft of niet, de meeste vrouwen krijgen last van gestuwde borsten. Bladeren van de witte kool hebben hier een verlichtend effect op. 

Zoogcompressen zijn soms al nodig in de zwangerschap en vaak in de kraamtijd en daarna.